Nuffnang Ads

Sunday, June 26, 2011

pokok kuat makan

pagi tadi before breakfast bace paper kosmo dulu...cheewwaaahhh!! bergaya aku bace paper pagi2...x kisah la camne pun...ada satu kolumn dalam paper ni wat entry pasal pokok makan objek yang boleh menghalang pertumbuhan die...nampak cool, scary pun ada..yela..pokok makan objek kan..yang aku taw die makan cahaya matahari and minum air je....dahsyat weyh!!

pokok ni akan makan apa-apa je yang ada di laluan pertumbuhan die..tapi amik mase lama la..bertahun-tahun jugak...ni ada few pics yang aku amik direct dari website die...kalau nak tengok lagi banyak boleh click- hungrytrees



makan beskal...sape ada fixie..jage2 ye



ni dah vandalisme gile makan kerusi



yang ni dah biase kite tengok kan



kete pun kena makan..x dapat la anta p bengkel


kalau dulu orang tue-tue slalu takut kan budak cakap  " jangan main dalam hutan, nanti kene sorok hantu"... sekarang boleh la tuka  " jangan main dalam hutan, nanti kena makan pokok " ....huuuuuu~


Saturday, June 25, 2011

senda ptg sabtu


pada suatu hari mayat seorang lelaki baru dikeluarkan dari peti ais di bilik mayat untuk dikebumikan.tiba2 terdapat beberapa titisan air di muka mayat tersebut.dengan perasaan takut dan ingin tahu,seorang budak yg bernama ALI pergi bertanyakan kepada isteri si mati tersebut..  

ali: mak cik,kenapa terdapat beberapa titisan air di muka suami mak cik? 

mak cik: ohh,pakcik kamu tu baru first time meninggal.tu yang nervous sikit tu.  

ali: ?!!

p/s : kalau mati kali ke-2 camne plak??

Sunday, June 19, 2011

Pak Uda meninggal dunia

mesti sume kenal Zami Ismail a.k.a Pak Uda kn?? confirm la kenal kalau dulu korang cite Pi Mai Pi Mai Tang Tu..Pak Uda ada trademark pakai baju butang terlebih...Pak Uda sudah selamat kembali ke rahmatullah semalan di IJN lebih kurang jam 10.30 pagi - kosmo

Pak Uda memang pandai buat lawak..muvi hantu kak limah balik rumah pun die berlakon jugak...rasa sedih jugak bile bace paper dapattaw die dah meninggal..of coz la sedih, aku sendiri membesar tengok die berlakon Pi Mai Pi Mai Tang Tu..takziah aku ucap kan untuk keluarga beliau..harap dorang banyak bersabar...



Pak Uda & arwah Pak Busu ( Pi Mai Pi Mai Tang Tu)



Pak Uda dalam Hantu Kak Limah Balik Umah



dalam kenangan... ZAMI ISMAIL 67 tahun

Al-fatihah...moge roh beliau berada di kalang orang-orang yang beriman



Sunday, June 12, 2011

krabby patty



hobi aku kt umah ialah memasak.....TPU!!!   ak memang suke makan tapi tak selalu ak masak ...hahaha...kadang2 masak la jugak....aritu ak masak burger...tp bukan burger RAMLY ok !!  burger tu sume orang lh wat...ak wat burger sendiri a.k.a cam krabby patty jugak la...xd la susah sgt pn nak wat...spongebob pun blh wat dlm laut..xkan ak xlh wat kn....ak share ckit la resepi ak kt korang ye...mulia kan ak nk share ngn korang  :P


Bahan


Daging cincang/ayam cincang
telur
garam
serbuk lada hitam
nestum


campurkan semua bahan kat atas dan gaul sebati.
Bentukkan seperti daging burger.
Bakar seperti kita bakar daging burger.
Sediakan bahan burger seperti roti, cheese, mayonis, salad 


seriusly senang gile nak wat...sedap GILE plak tu ak masak..sume siap jilat pinggan lg...hahaha



yang ni spongebob masak





yang ni plak ak masak..memang x jauh beza la..tp ak pny lg sdp r...ak rase klu ak jual ni mesti laku gile kn




Thursday, June 9, 2011

angry bird



somehow this few days ak addicted ngn game angry bird..ni sume sebab ipin membe ak yang dh beli hp bru and ad game angry bird !!   game ni memang agak bongok sebab bunyi bab1 yang agak annoying and menyakitkan hati suci ak ni....menempah2 je bab1 angry bird mintak ak bunuh dorg...hahahaha....ak pn bru install game ni dlm laptop...so x gerak la ak dr lptp ni...bye2 my life !!!














video






 jom kite bunuh bab1 yang annoying and menyakitkan ati ni....ggrrrrr!!!!! 

Sunday, June 5, 2011

bundle singgit

video
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
sape2 yang dulu tengok hoppers and ahli muzik mesti pernah tengok video kt atas ni kan....video ni shooting kat kedai bundle singgit @ gunung keriang aloq staq as one of their episod...time ak p kedah aritu pun dapat singgah kedai ni and the shop was aweosome !!!  sume outfit die memang rare and nice...sume barang2 amik from japan...nama kedai pn BUNDLE JEPAN RM1...dlu kedai die ada 1 part je....skg dh ada byk part and it is well organise...baju2 sume dorang organise ikut harga from rm1 to rm10...for bundle lovers..kedai memang patut korang pergi..memang rambang mate nk pilih













lautan baju






pose utk korg  :P



Friday, June 3, 2011

padped , somtam , kapau daging





pelik gile tajuk post ak ni...hahaha...actually ni name lauk thai time ak pergi padang besar last month..first time jugak la ak makan lauk ni...kalau kt KL ni memang x rase ar, name pun pelik..ak pun xnk rase...sape yang pernah or dah slalu makan thai mesti taw ap bende ni kan...utk 1st time rase, ak bagi 5 bintang coz memang sedap pn..perut pun beso dh x larat jalan pas makan...cesh !!


utk 2 org mkn + lauk sume ni lebih kurang rm17.50...ak rase cam murah je..tp ada membe ckp klu pergi other part in perlis, harga lg murah...boleh dpt half prize from padang besar...gile murah !!! memang boleh jd size XXL la ak kalau lepak perlis je...muahahaha








before makan ....somtam , padped , kapau daging....awesome!!




selepas...muahahaha...bbbuurrrppp!!




muke sakit perut tahan berak !!!