Nuffnang Ads

Sunday, October 16, 2011

post yang bosan





takde apa nak cakap actually..saje nak mengomel sorang2...korang sume ada fesbuk kan?? tipu la takde..aku sekeh kang..hahaha...sume orang perasan fesbuk dah tuka and rase cam menyusahkan je...tapi korag perasan tak, fesbuk pun dah jadi cam tempat usrah..alaaa usrah, cam tazkirah before solat kat masjid or surau..sape yang tak selalu pergi surau or masjid tak dapat la dengar....cam aku lain la...muehehe...


ok balik cerita fesbuk tadi...kenapa cam usrah?? yela kalau korang perasan ada banyak gile post about islam, life, love, and pengajaran2...kadang2 tu ok gak, tapi kalau aku o9 pakai henpon, post tu memang panjang gile..penat nk skrol down...time tu rase cam annoying sikit la...time tu je..kalau o9 biase gune laptop.. aku tak kisah pun


saje la nak share natang ni..ok jgk coz banyak post yang bergune...kadang lawak gak...tp overall sume post tu ak tak bace...MALASSSS !!!! hahahahaha


ok dah...bye bye...post yang bosan je ni







Monday, October 10, 2011

manhattan fish market

ASSALAMUALAIKUM pembuke bicara..lame gile tak update blog ni memey sumpah malas aku nak update blog ni..memey patut bersawang pun..but its ok coz aku nak update gak sekarang...aku pun tak taw bile pergi makan kat manhattan fish market ni..tapi yang aku ingat time ni salahuddin & arifin baru dapat gaji la..tu yang aku ingat..baru dapat gaji trus nak beli handphone la, shopping la..memey membazir dorang ni..ak folo je...hahahaha


anyway ni ad few pictures yang ak snap...konon2 nak cakap "this is so going to my blog"...ini memey POYO !!! kalau ikutkan, takde la mahal sangat makan kat sini..worth it la coz banyak gile kot...aku makan sampai pening2 lalat...hahaha








first time makan kat sini actually,so sume nak order..hahaha




name mamat ni arifin, die memey suke INTERPREM!!..sori pin  :p







plus a few desert yang aku dah lupe name die



p/s : aku dah lost few kilos dowh...memey susah nak percaya..tapi memey hakikat die camtu...saje nak bangga ckit...muehehehe

Friday, August 26, 2011

aku suke kentut

lama dah tak post pape kan...malas gak la aku nak post time bulan pose ni..tak taw la kenapa..maybe sebab rajin beribadah kot...waaaahhhhh!!!!   ni ada 1 cerita tak berapa lawak untuk bulan pose ni...



Aku ada cerita ni…lawak la jugak.. tapi jangan ketawa tau… Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran, iaitu makan telur rebus. Aku pun tak tahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya.


Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap. . so aku dah tak kisah lagilah.


Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.
Akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Di sebab terlalu lapar aku pun singgah satu kedai makan tu… ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus. Lepas tu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk di makan sambil berjalan balik nanti.


Tiba je kat rumah aku terasa amat kenyang sangat. Maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah, isteri aku tiba-tiba cakap dia ada ‘surprise’ untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan. Aku duduk dikerusi dan
isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku. Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan ‘surprise’ isteriku ini. Aku pun tahan ler…


Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya. Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya… bau boleh tahan… maklum ler berapa biji telur tah aku bedal tadi… Alamak..ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi..bunyinya PROOOTTT!!..fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia… aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia…adalah macam bau telur tembelang sikit.


Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi… hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni. Aku hendak kentut lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu.. lepas tu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu…PRRROOOOOTTT! !!!… fuhh lega…bergegar sikit meja makan dibuatnya… peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut ‘ahhhh…. lega…’. Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.


Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata ‘SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!’ dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le… camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong…


ALAMAK!!! Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!? jadi aku pun nak kaber malu, aku tanya la kat pak mertua aku. ‘dah lama ke pak sampai?’. Dan pak mertua aku pun jawab. ‘Dah lama dah..Sebelum kentut pertama lagi….






Tuesday, August 9, 2011

ini baru komik...LOL

komik ni memang mantap..SUPER LAWAK!! tu je yang aku boleh gtaw korang..kalau korang nak tengok lagi komik ni..boleh  klik sini




Thursday, July 14, 2011

kisah cikgu Berahim



Part I
Cikgu Berahim sedang mengendali kelasnya dalam aktiviti sukan di padang sekolah. Seperti biasa, Cikgu Berahim akan menyuruh murid²nya melakukan regangan otot. Tiba di satu bahagian, dimana murid² baring dan mengangkat kaki lalu menggerakkannya seperti sedang mengayuh basikal. Cikgu Berahim asyik memerhati seorang muridnya yang pada mulanya menggerakkan kakinya tiba² memberhentikan kakinya. Lalu Cikgu Berahim menyergah muridnya yang bernama Man Dol.
- "Woiiii Man, apa sebab kau berhenti ni hah". 
-"Oh Cikgu Berahim, basikal saya tengah turun bukit Cikgu, sebab tu saya berhenti.Takkan nak kayuh jugak."


PART II
Waktu sekolah telah tamat.sebelum keluar kelas, Cikgu Berahim telah bertanya kpd murid²nya. Cikgu : Siapa nak masuk/pergi syurga? Semua murid mengangkat tangan kecuali Man Dol lalu Cikgu Berahim pun bertanya,


Cikgu : Man, kenapa awak tak nak pergi/masuk syurga?
Man : Mak saya kata lepas habis sekolah, terus balik rumah.. jangan pergi mana-mana.

PART III
Cikgu Berahim sedang mengajar Bahasa Melayu dalam kelas 1 Mawar... 
Cikgu : Man, boleh kamu buat ayat dengan menggunakan perkataan tepong?
Man : Itu senang saja cikgu.. ayatnya ialah.... emak sedang membuat kek didapur. 
Cikgu : Mana tepungnya??
Man : Tepong kan ke dalam kek tu.... Cikgu nie tak sekolah ke hape??


PART IV
Seperti biasa, Cikgu Berahim nie mengajar pelajar di Sekolah Agama.Cikgu Berahim mengajar budak tahun satu . Pada hari tersebut, beliau mengajar bab"cara berwudhuk"Selepas mengajar, beliau (Cikgu) selalu meminta muridnya bertanyakan soalan jika terdapat kemusykilan. Cikgu : Ada sesiapa hendak bertanyakan soalan? Tiba² seorang anak muridnye mengangkat tangan, nama murid tu adalah Man Dol
Man : Ada Cikgu. saya ada satu kemusykilan. Boleh tak kita ambil wudhuk dua kali?
Cikgu : Boleh, tapi kenapa sampai dua kali ambil wudhuk? 
Man : Saya ambil dua kali sebab kalau saya terkentut, wudhuk lagi satu tu boleh buat spare part! 
Cikgu : Allahhuakbarr!!!


PART V
Cikgu Berahim: Joe, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang? 
Joe : Untuk mencari makanan, cikgu 
Cikgu Berahim: Bagus! Sekarang giliran Wati pulak. Apakah tugas batang pokok pisang?
Wati : Untuk membawa makanan yang dicari akarnya, cikgu 
Cikgu Berahim: Bagus! Sekarang giliran Man Dol pula. Apakah tugas daun pisang?
Man Dol :untuk membungkus nasi lemak, cikgu... 
Cikgu Berahim: uii... lagi bagus... berdiri atas meja sampai habis kelas..






p/s : sape yang jadi cikgu..harap banyak bersabar mengajar anak bangsa :)

Friday, July 8, 2011

kisah si pembonceng moto

 
Ahmad seorang pekerja di sbuah syarikat...dia amik keje overtime....dalam perjalanan dier nk balik umah ngan motor buruk dia,dia trnmpak sorang pompuan nie.....nk di jadikan citer.....dier pon tanyer pompuan tu."Cik,knape nie?"pompuan tu pun ckap."kete saye nie rosak...Ahmad pun menawarkan kat pompuan tu untuk tmpang dia balik ke rumah...


Pompuan tu kata..."Eh,boleh ke nie"?Ahmad ckap.."tkpe kt umah saya ada mak ngan adik saya."Pompuan tu pun naik la motor buruk Ahmad....Tibe-Tibe...Sampai jer kat kubor Ahmad terbau busuk macam petai....Apa lagi,Ahmad pu ntrus pecut motor dia kat dpan....smpai jer kat umah dia....dia rase ringan jer...dia toleh kat blakang....."Oh Mak kau!!!!!!"pompuan tu dah hilang......


Ahmad demam sebulan..lpas dh sihat...dia nk pergi keje balik..tp ibu dia nasihat kat dia sruh benti keje....tp dia tknak plak...dia pon amik kejej overtime lagi..ala nk gaji lbih.wktu dier nk balik.....dia terserempak lagi dgan pompuan tue.....apal agi pecut lar Ahmad ngan motor buruk dia.....smpai2 kat umah trus badan die jadi panas....




kesokan harinyer...pompuan tu dtg kat umah dia dan ceritakan prkara yg sbnar.."sbenarnya,hari tue mase kat kubor....sayer sendawa...saya nie plak suke makan petai...pastu tibe2 jer Abg Ahmad nie pecut motor dia smapi saya trjatuh....mendengar cite tue....mak Ahmad ketawa terbahak2........rupenya itu cite sebenornye......hahahahahahaha

Sunday, June 26, 2011

pokok kuat makan

pagi tadi before breakfast bace paper kosmo dulu...cheewwaaahhh!! bergaya aku bace paper pagi2...x kisah la camne pun...ada satu kolumn dalam paper ni wat entry pasal pokok makan objek yang boleh menghalang pertumbuhan die...nampak cool, scary pun ada..yela..pokok makan objek kan..yang aku taw die makan cahaya matahari and minum air je....dahsyat weyh!!

pokok ni akan makan apa-apa je yang ada di laluan pertumbuhan die..tapi amik mase lama la..bertahun-tahun jugak...ni ada few pics yang aku amik direct dari website die...kalau nak tengok lagi banyak boleh click- hungrytrees



makan beskal...sape ada fixie..jage2 ye



ni dah vandalisme gile makan kerusi



yang ni dah biase kite tengok kan



kete pun kena makan..x dapat la anta p bengkel


kalau dulu orang tue-tue slalu takut kan budak cakap  " jangan main dalam hutan, nanti kene sorok hantu"... sekarang boleh la tuka  " jangan main dalam hutan, nanti kena makan pokok " ....huuuuuu~


Saturday, June 25, 2011

senda ptg sabtu


pada suatu hari mayat seorang lelaki baru dikeluarkan dari peti ais di bilik mayat untuk dikebumikan.tiba2 terdapat beberapa titisan air di muka mayat tersebut.dengan perasaan takut dan ingin tahu,seorang budak yg bernama ALI pergi bertanyakan kepada isteri si mati tersebut..  

ali: mak cik,kenapa terdapat beberapa titisan air di muka suami mak cik? 

mak cik: ohh,pakcik kamu tu baru first time meninggal.tu yang nervous sikit tu.  

ali: ?!!

p/s : kalau mati kali ke-2 camne plak??

Sunday, June 19, 2011

Pak Uda meninggal dunia

mesti sume kenal Zami Ismail a.k.a Pak Uda kn?? confirm la kenal kalau dulu korang cite Pi Mai Pi Mai Tang Tu..Pak Uda ada trademark pakai baju butang terlebih...Pak Uda sudah selamat kembali ke rahmatullah semalan di IJN lebih kurang jam 10.30 pagi - kosmo

Pak Uda memang pandai buat lawak..muvi hantu kak limah balik rumah pun die berlakon jugak...rasa sedih jugak bile bace paper dapattaw die dah meninggal..of coz la sedih, aku sendiri membesar tengok die berlakon Pi Mai Pi Mai Tang Tu..takziah aku ucap kan untuk keluarga beliau..harap dorang banyak bersabar...



Pak Uda & arwah Pak Busu ( Pi Mai Pi Mai Tang Tu)



Pak Uda dalam Hantu Kak Limah Balik Umah



dalam kenangan... ZAMI ISMAIL 67 tahun

Al-fatihah...moge roh beliau berada di kalang orang-orang yang beriman



Sunday, June 12, 2011

krabby patty



hobi aku kt umah ialah memasak.....TPU!!!   ak memang suke makan tapi tak selalu ak masak ...hahaha...kadang2 masak la jugak....aritu ak masak burger...tp bukan burger RAMLY ok !!  burger tu sume orang lh wat...ak wat burger sendiri a.k.a cam krabby patty jugak la...xd la susah sgt pn nak wat...spongebob pun blh wat dlm laut..xkan ak xlh wat kn....ak share ckit la resepi ak kt korang ye...mulia kan ak nk share ngn korang  :P


Bahan


Daging cincang/ayam cincang
telur
garam
serbuk lada hitam
nestum


campurkan semua bahan kat atas dan gaul sebati.
Bentukkan seperti daging burger.
Bakar seperti kita bakar daging burger.
Sediakan bahan burger seperti roti, cheese, mayonis, salad 


seriusly senang gile nak wat...sedap GILE plak tu ak masak..sume siap jilat pinggan lg...hahaha



yang ni spongebob masak





yang ni plak ak masak..memang x jauh beza la..tp ak pny lg sdp r...ak rase klu ak jual ni mesti laku gile kn




Thursday, June 9, 2011

angry bird



somehow this few days ak addicted ngn game angry bird..ni sume sebab ipin membe ak yang dh beli hp bru and ad game angry bird !!   game ni memang agak bongok sebab bunyi bab1 yang agak annoying and menyakitkan hati suci ak ni....menempah2 je bab1 angry bird mintak ak bunuh dorg...hahahaha....ak pn bru install game ni dlm laptop...so x gerak la ak dr lptp ni...bye2 my life !!!














video






 jom kite bunuh bab1 yang annoying and menyakitkan ati ni....ggrrrrr!!!!! 

Sunday, June 5, 2011

bundle singgit

video
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
sape2 yang dulu tengok hoppers and ahli muzik mesti pernah tengok video kt atas ni kan....video ni shooting kat kedai bundle singgit @ gunung keriang aloq staq as one of their episod...time ak p kedah aritu pun dapat singgah kedai ni and the shop was aweosome !!!  sume outfit die memang rare and nice...sume barang2 amik from japan...nama kedai pn BUNDLE JEPAN RM1...dlu kedai die ada 1 part je....skg dh ada byk part and it is well organise...baju2 sume dorang organise ikut harga from rm1 to rm10...for bundle lovers..kedai memang patut korang pergi..memang rambang mate nk pilih













lautan baju






pose utk korg  :P



Friday, June 3, 2011

padped , somtam , kapau daging





pelik gile tajuk post ak ni...hahaha...actually ni name lauk thai time ak pergi padang besar last month..first time jugak la ak makan lauk ni...kalau kt KL ni memang x rase ar, name pun pelik..ak pun xnk rase...sape yang pernah or dah slalu makan thai mesti taw ap bende ni kan...utk 1st time rase, ak bagi 5 bintang coz memang sedap pn..perut pun beso dh x larat jalan pas makan...cesh !!


utk 2 org mkn + lauk sume ni lebih kurang rm17.50...ak rase cam murah je..tp ada membe ckp klu pergi other part in perlis, harga lg murah...boleh dpt half prize from padang besar...gile murah !!! memang boleh jd size XXL la ak kalau lepak perlis je...muahahaha








before makan ....somtam , padped , kapau daging....awesome!!




selepas...muahahaha...bbbuurrrppp!!




muke sakit perut tahan berak !!!



Tuesday, May 10, 2011

muhasabah diri jap







Ada seorang pemuda yang lama sekolah di luar negeri, kembali ke tanah air. Sesampain­ya di rumah ia meminta kepada orang tuanya untuk mencari seorang guru agama, kiyai atau siapa saja yang bisa menjawab 3 pertanyaannya. Akhir­nya orang tua pemuda itu mendapatkan orang tersebut, seorang kiyai.

Pemuda : Anda siapa Dan apakah bisa menjawab pertanyaan-pertanya an saya?
Kiyai : Saya hamba Allah dan dengan izin-Nya saya akan menjawab pertanyaan anda.

Pemuda : Anda yakin? Sedangkan Profesor dan ramai orang yang pintar tidak mampu menjawab pertanyaan saya.
Kiyai : Saya akan mencoba sejauh kemampuan saya.
 
Pemuda : Saya ada 3 pertanyaan:

1.Kalau memang Tuhan itu ada,tunjukan wujud Tuhan kepada saya

2.Apakah yang dinamakan takdir

3.Kalau sya ita n diciptakan dari api kenapa dimasukan ke neraka yang dibuat dari api, tentu tidak menyakitkan buat sya ita n. Sebab mereka memiliki unsur yang sama. Apakah Tuhan tidak pernah berfikir sejauh itu?

Tiba-tiba kyai tersebut menampar pipi pemuda tadi dengan keras.

Pemuda : (sambil menahan sakit) Kenapa anda marah kepada saya?
Kiyai : Saya tidak marah...Tamparan itu adalah jawaban saya atas 3 pertanyaan yang anda ajukan kepada saya.

Pemuda : Saya sungguh-sungguh tidak mengerti.
Kiyai : Bagaimana rasanya tamparan saya?

Pemuda : Tentu saja saya merasakan sakit.
Kiyai : Jadi anda percaya bahawa sakit itu ada?

Pemuda : Ya!
Kiyai : Tunjukan pada saya wujud sakit itu!

Pemuda : Saya tidak bisa.
Kiyai : Itulah jawaban pertanyaan pertama...k ita semua merasakan kewujudan Tuhan tanpa mampu melihat wujudnya.

Kiyai : Apakah tadi malam anda bermimpi akan d ita mpar oleh saya?
Pemuda : Tidak.

Kiyai : Apakah pernah terfikir oleh anda akan menerima tamparan dari saya hari ini?
Pemuda : Tidak.

Kiyai : Itulah yang dinamakan takdir.

Kiyai : Terbuat dari apa tangan yang saya gunakan untuk menampar anda?
Pemuda : Kulit.

Kiyai : Terbuat dari apa pipi anda?
Pemuda : Kulit.

Kiyai : Bagaimana rasanya tamparan saya?
Pemuda : Sakit.

Kiyai : Walaupun sya ita n dijadikan dari api dan neraka juga terbuat dari api, jika Tuhan menghendaki maka neraka akan menjadi tempat yang menyakitka­n untuk syaitan.








Sunday, May 8, 2011

fast 5 !!




lame gak la ak dah tgk movie ni..baru hari ni nk post...ceyt!! tipu la aku ni...takde la lame sangat tengok...LOL...anyway fast n furious 5 ni memang AWESOME GILE!! naik jgk adrenalin aku tengok citer die...cheewwwaaahhh!!... tak boleh nak compare dengan previous fast n furious la..coz everything dah lain kot..totally different..the only thing that is missing during this movie aku rase lack of nice cars kot..dorang kurang tunjukkan nice cars like previous movies...aksi dorang menang race pun tak tunjuk...

tapi takpe coz action dah berganda-ganda banyak nya...soap yg missing tadi orang tak kisah pun...MANTAP!! the BEST movie i watch so far in this year !!! 




super cool actors


 


bju rasmi vin diesel = singlet !! hahaha
badan dorang ni cam lawan badan ak je...caaish!!!


dun forget the girls...wweeewwwiiittt!!!  they are damn hot !! ssssss




sapo2 yang blum tengok..p la tengok skg!! rugi kalau tak tengok...kalau aku tengok 10 kali pn tak kisah...berbaloi-baloi~




Tuesday, May 3, 2011

penganggur terhormat

lama gile la tak mengupdate blog ni, sebulan gak la bersawang...macam-macam benda jadi last month..boleh jadi bulan paling top dalam tahun ni..anyhow aku baru je abis praktikal and abis belajo la maknanya..secara tak langsung, ak dh officially penganggur terhormat !!! lom rase nak keje lagi..so lepak2 kat umh on9 jela 24-7....bosang dow!!! nak menangis dah asyik o9 je...ak rase orang pun dah bosan tengok aku o9 facebook je ari-ari  T_T  ....plan pasni maybe nak pergi bercuti or jalan-jalan je..time study dlu x sempat nak jalan-jalan..bajet cam bz study je...ak pun tak taw apa ak wat time study dlu..hahaha....my first destination will be Kedah, pastu pergu Penang...pastu tak taw lg pergi mane...kui kui....pape pun aku nak enjoy gile baby dulu before aku nak keje...













Thursday, March 17, 2011

matta fair 2011





matta fair ni last week actually on 11 - 13 march 2011 kat PWTC... saje la nak update coz aku dapat wat part time jage booth untuk redang lagoon chalet... ni chalet family kawan aku and it was my first time jage booth utk matta fair dowh....penat and best gak la...samapi demam aku keje...hahaha....agak lawak la....ramai gile orang yang datang matta fair, cam semut pun ada....penat cam haram nak layan sume...




some are interested to go and some are not...tapi tak kisah la coz aku rase ramai yang interested nak datang...tengok la sape yang explain kn..ehem ehem :p ... but seriously pakage redang lagoon chalet ni memang menarik dude...harga seorang serendah rm300 for 3 hari 2 malam dengan 4 kali makan buffet sehari + bot pergi balik + 3 kali snorkeling + pemandangan yang superb cantik + dekat dengan baby shark swimming area....memang mantap kot..kalau aku boleh pergi ,aritu jgk aku nak pergi taw...




kalau korang berminat nak pergi pulau redang, boleh la contact dorang  ye at www.redanglagoon.com






aku dapat baju freeeeeeee...hehehe :P

Wednesday, March 9, 2011

falling in love with hatchback car

hatchback car ni kalau dalam ayat bahasa melayu yang senang orang panggil kereta kontot la..xtaw btl x...compare ngan sedan, kereta hatchback ada bontot yang kecil and "good thing comes in small package"...
just recently je ak tibe2 jatuh cinta ngan hatchback..kalau tengok betul2, nice jgk hatchback ni..len macam je rasenye...hehehe...ikut orang la ye,ada yang suke hatchback, ada jugak yang tak suke...bawah ni ada list hatchback cars yang aku suke  :)




FORD FIESTA 


RM 69,888 - RM 82,888


HONDA JAZZ


RM109,800


MITSUBISHI LANCER SPORTSBACK


RM 132,980



PEUGEOT 308 


RM 99,888 - RM 159, 999



VOLKSWAGEN GOLF GTI


RM 211, 060



VOLSWAGEN SIROCCO


RM 189 ,758 - RM 245, 080



MAZDA 3


RM 108, 305 - RM 134, 056



MAZDA 3 MPS



RM 179, 895



MINI COOPER


RM 195, 888 - RM 275, 888



SUBARU IMPREZA 2.0 S-GT


RM 179,812


p/s harga refer to autoworld

Tuesday, March 1, 2011

Bumi for SALE!!





kalau kite tengok citer kartoon mesti the bad guys will try to take over the world tapi mesti tak dapat coz in the end dorang mesti kalah kn...sigh~   kesian tengok dorang asyik kalah je...sekarang sape2 yang nak try to take over the world tak payah susah-susah plan some bad thing...sebab apa?? sebab sekarang bumi boleh di beli!!! seriously aku pun terkejut gile babun bile bace about this article...


harga bumi RM18,844 trilion ( 3000 trilion ) memang banyak gile kosong taw tak..seorang saintis Universiti California-Santa Cruz, Greg Laughlin dah kira harga bumi based on faktor usia Bumi, saiz, suhu jisim dan beberapa statistik penting yang lain.... bumi ni planet termahal banding planet lain...ada lebih kurang 1,235 planet di alam semesta dengan Marikh bernilai sekitar £10,000 (RM49,500), planet Zuhrah paling murah cuma 1 penny (RM0.04)....memang murah gile!! aku pun nak beli Zuhrah la camni...hahaha...boleh aku bermaharajela kat planet aku sendiri nanti - kosmo

kepada sesiapa yang berhajat nak jadi owner Bumi boleh la kumpul duit dr sekarang ye...mayb korang mati and hidup balik 500000 kali pun belum tentu boleh kumpul duit banyak camtu kan...

aku pulak cume mampu beli globe bumi macam gambo kat bawah ni...murah je cume RM 50, boleh beli kat kedai ONE ONE SHOP kat pekan kawasan umah aku...tak yah la aku susah-susah nak kumpul duit banyak gile babun nak beli bumi kan...orang nak curi pun aku tak kisah :P



Tuesday, February 22, 2011

peragut kerandut




sape dah bace surat khabar hari ni angkat tangan!!  haaa...kalau korang dah bace mesti korang taw pasal 2 orang peragut warga indonesia yang telah kantoi dan mati kat dalam longkang...memang agak sadis dorang 
mati dalam longkang..ish2...memang kene on the spot balasan dari ALLAH....hmmm


menurut metro , mangsa seorang arkitek yang juga anak bekas pegawai polis memang berani gile coz kejar peragut tersebut sebab terlalu sayang kn beg tangan...akibatnya peragut tersebut telah melanggar mangsa yang menaiki kereta toyota vios dan tercampak ke dalam longkang....salah seorang peragut mati di dalam longkang kerana kerandut zakarnya pecah & sorang lagi cedera parah...cube korang lelaki bayang kan betapa sakitnya.....kena bola kat anu pun dah sakit kn...uuuhhh!!!









peragut yang mati dalam longkang tanpa kerandut zakar..sadis2









lagi sorang peragut yang cedera parah tak dapat lari coz longkang tinggi sangat...malang nasib ko pasni





mangsa ragut yang super duper berani!!!



whatever it is,  mangsa memang berani gile...kami salute anda...by the way , semua arkitek wanita  memang berani cam die ke?? kepada peragut yang still hidup kat lua sana, insaf la ye...cari la keje halal